Dry Aged vlees van Hollands Weiderund

Wie dacht dat de Hollandse boeren alleen zwart-witte melkkoeien kunnen fokken, heeft het mis. Een goed voorbeeld is het Weiderund, een echte beauty. Dit is de kruising van Maas, Rijn en IJssel met Verbeterd Roodbont, het enige originele vleesras van Hollandse bodem. Weiderund heeft uitzonderlijk goede vleeskwaliteiten en is tongstrelend van smaak.

Het Weiderund wordt zo genoemd, omdat de runderen vrij kunnen rondlopen in de wei. Het Weiderund is afkomstig van verschillende boerderijen in Nederland. De fokkers geven de runderen persoonlijke aandacht, waardoor ze gewend zijn aan mensen. Hierdoor kennen de dieren nauwelijks stress. De koeien krijgen van de boer een hoogwaardige en uitgebalanceerde voeding van plantaardige grondstoffen. Weiderund is vrij van antibiotica en hormonen.

Het mooie vetlaagje maakt dat Nice to Meat het vlees zo voortreffelijk kan Dry Agen. Hiervoor wordt overigens alleen het vlees van koeien gebruikt. Van het Hollandse weiderund zijn de dry aged ribeye en de entrecote beschikbaar. Ook twee stoere steaks met bot, namelijk de dry aged t-bone en tomahawk steak zijn verkrijgbaar bij Nice to Meat.

Weiderund hoort in het Select label, kwaliteitsvlees op maat gemaakt voor veeleisende chefs.

Dit is een selectie van Nice to Meat zelf, alleen vertrouwelijk vee dat 1 of 2 keer gekalfd heeft. Het zijn meestal rode of roodbonte koeien die of alleen voor vlees of voor vlees en melk gefokt zijn (dubbeldoelras).

 

 

Dry Aged Tomahawk Weiderund - 800gr
Artikelcode 1011400
€33,50
op voorraad
De stoere mannensteak! De tomahawk, de ribeye met een groot gedeelte rib er nog aan, is een uitstekend geschikt om op de barbeque te doen! Bak de tomahawk even aan in de pan en gaar hem daarna op lage temperatuur in de oven verder.
Dry Aged vlees van Hollands Weiderund
Dry Aged Tomahawk Weiderund - 800gr
De stoere mannensteak! De tomahawk, de ribeye met een groot gedeelte rib er nog aan, is een uitstekend geschikt om op de barbeque te doen! Bak de tomahawk even aan in de pan en gaar hem daarna op lage temperatuur in de oven verder.
€33,50
Dry Aged Ribeye Weiderund - 250gr
Artikelcode 1010350
€9,60
op voorraad
Dry Aged Ribeye van het Weiderund! Een heerlijke dry aged steak! De ribeye steak heeft niet zoveel vet aan de buitenkant, zoals de entrecote. Het vet is juist verdeeld tussen het vlees, met het welbekende vetoogje.
Dry Aged vlees van Hollands Weiderund
Dry Aged Ribeye Weiderund - 250gr
Dry Aged Ribeye van het Weiderund! Een heerlijke dry aged steak! De ribeye steak heeft niet zoveel vet aan de buitenkant, zoals de entrecote. Het vet is juist verdeeld tussen het vlees, met het welbekende vetoogje.
€9,60
T-Bone Dry Aged Weiderund - 500 gr
Artikelcode 1011300
€16,35
op voorraad
De T-bone, de twee lekkerste delen vlees in één steak! De T-bone is de ossenhaas en de entrecote aan het been. De T-Bone kenmerkt zich door een kleinere ossenhaas. Een Porterhouse steak is een T-Bone met een grotere haas gedeelte. Wanneer u een echte vle
Dry Aged vlees van Hollands Weiderund
T-Bone Dry Aged Weiderund - 500 gr
De T-bone, de twee lekkerste delen vlees in één steak! De T-bone is de ossenhaas en de entrecote aan het been. De T-Bone kenmerkt zich door een kleinere ossenhaas. Een Porterhouse steak is een T-Bone met een grotere haas gedeelte. Wanneer u een echte vle
€16,35
Cote de Boeuff Dry Aged Weiderund - 800gr
Artikelcode 1011200
€28,65
op voorraad
De Weiderund cote de boeuf is een stoere steak, door de volle smaak en verschillende structuren in het vlees. Dit vlees is gedryaged, waardoor malsheid en smaak optimaal tot hun recht komen. Een Cote de Boeuf is goed voor 2 a 3 personen!
Dry Aged vlees van Hollands Weiderund
Cote de Boeuff Dry Aged Weiderund - 800gr
De Weiderund cote de boeuf is een stoere steak, door de volle smaak en verschillende structuren in het vlees. Dit vlees is gedryaged, waardoor malsheid en smaak optimaal tot hun recht komen. Een Cote de Boeuf is goed voor 2 a 3 personen!
€28,65