Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Iberico Secreto - 1,1 kg

Iberico Secreto - 1,1 kg

€33,95
op voorraad
Het geheim van de Iberico varken! Een stuk vlees uit de vang van het varken. Door de marmering in het vlees is het een ideaal stuk vlees om te grillen of op de barbecue te doen!
Beschrijving

Iberico - Het Spaanse varken!

Het halfwilde Ibérico varken is afkomstig uit de Spaanse provincie Extremadura. De Pata Negra (zwarte hoef) Ibérico wordt als de lekkerste soort beschouwd. Het Ibérico varken heeft zich in de loop der eeuwen aangepast aan het soms extreme klimaat. Het kan met weinig voedsel toe en ontwikkelt toch snel vetweefsel. Dat resulteert in een fijne dooradering en een structuur die vergelijkbaar is met de structuur van W agyu. Het vet smelt al bij kamertemperatuur en dat geeft het vlees een unieke smaak.

Kruidige smaak

Ibérico varkens leven buiten en eten grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellotas) van de bomen vallen. Eikels vormen het hoofdvoedsel en geven het vlees zijn kenmerkende kruidige smaak. In deze periode ontwikkelen de varkens een ongekende eetlust, zodat ze binnen enkele maanden 60 tot 80 kilo aankomen. In de winter worden de 14 tot 18 maanden oude dieren geslacht.