Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Kalfs Ribeye Blank - 200gr

Kalfs Ribeye Blank - 200gr

€8,35
op voorraad
Onwijs malse kalfs ribeye. De ribeye steak heeft niet zoveel vet aan de buitenkant, zoals de entrecote. Het vet is juist verdeeld tussen het vlees, met het welbekende vetoogje.
Beschrijving

Nederlands kalfsvlees

Om melk te kunnen geven, moet een koe een kalf krijgen. Aangezien Nederlandse boeren enorme hoeveelheden producten zoals melk, boter, kaas en yoghurt maken is het logisch dat er in Nederland ook veel kalveren zijn. De stierkalfjes hebben geen toekomst als melkkoe en worden dus vleeskalfjes. Het meeste kalfsvlees wordt geëxporteerd, bijvoorbeeld naar Italië. Er worden twee soorten kalfsvlees geproduceerd: blank en rose. Blank kalfsvlees is licht van kleur. Dit komt in grote lijnen door de melkvoeding die deze kalveren krijgen. Het vlees heeft een zeer fijne structuur en subtiele smaak. Rose kalfsvlees is wat donkerder van kleur. De rose kleur wordt bereikt door de voeding die de kalveren krijgen vanaf de leeftijd van twee maanden. De kalveren krijgen dan ruwvoer van maïs en granen.