🥩 Altijd de beste kwaliteit vlees
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

blue steak

Een blauwe steak (blue steak) is een steak voor doorgewinterde steak liefhebbers. De steak wordt extreem kort gebakken of gegrild op hoge temperatuur terwijl de binnenkant rauw en lauw-warm blijft. Dit geeft de steak een unieke textuur: knapperig van buiten, boterzacht van binnen. 

 

INGREDIËNTEN (2 personen)

BEREIDING

  1. Laat de steaks op kamertemperatuur komen. Haal ze tenminste 30 minuten van te voren uit de koelkast. Dit voorkomt dat de buitenkant verbrandt terwijl de binnenkant koud blijf
  2. Verwarm de pan of grill. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren pan en verhit deze op hoog vuur totdat hij gloeiend heet is. Je wil een sterke hitte om snel een korstje te vormen.
  3. Dep de steaks droog met keukenpapier. Dit helpt bij het krijgen van een mooie korst. Wrijf het licht in met de zonnebloemolie en bestrooi royaal met peper en zout.
  4. Bak de steaks in de hete pan. Bak ze kort per kant (ongeveer een minuut) afhankelijk van de dikte van de steak. Je wil een goed aangebakken korst, de binnenkant blijft (bijna) rood en lauw.
  5. Laat de steaks 1 a 2 minuten rusten.
  6. Snijd de steaks op de draad en serveer meteen. Combineer bijvoorbeeld met een frisse salade en/of een saus naar keuze.

Eet smakelijk!

 
0