
Recept voor 2-3 personen:
- 5 lams Merguez worstjes
- 1 rode paprika, in repen
- 1 gele paprika, in repen
- 1 courgette, in plakjes
- 1 rode ui, in parten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- verse munt of peterselie, fijngehakt
Bereiding:
Groenten roosteren:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de paprika, courgette en rode ui met olijfolie, komijn, paprikapoeder, zout en peper.
Verspreid de groenten op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten, tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
Merguez bakken:
Verhit een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur.
Bak de merguez worstjes 8-10 minuten, regelmatig draaien tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Yoghurtsaus maken:
Meng de Griekse yoghurt met knoflook, citroensap en een snufje zout.
Roer goed door en zet apart.
Serveren:
Verdeel de geroosterde groenten over een bord, leg de merguez worstjes erbovenop.
Druppel de yoghurtsaus erover en garneer met verse munt of peterselie.
Serveer met een stuk knapperig brood of couscous. Eet smakelijk!