🥩 Altijd de beste kwaliteit vlees
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Gegrilde Bavette met Chimichurri

Gegrilde Bavette met Chimichurri

Mals, sappig en boordevol smaak – dit is hét recept voor een indrukwekkend, maar eenvoudig steakgerecht.


🥩 Ingrediënten – voor de bavette

  • 600–800 g bavette steak (liefst van grasgevoerd Black Angus)

  • Zout en versgemalen peper

Voor de marinade:

  • 3 el olijfolie

  • 2 el sojasaus

  • 1 el rodewijnazijn

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 tl grove mosterd

  • 1 tl honing

  • Snufje chilivlokken (optioneel)


🌿 Ingrediënten – voor de chimichurri

  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt

  • 1 bosje koriander (of extra peterselie), fijngehakt

  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • ½ rode peper, fijngehakt (optioneel)

  • 3 el rodewijnazijn

  • 6 el olijfolie

  • Zout & peper naar smaak

  • Sap van ½ limoen


🔥 Bereidingswijze

1. Marineer de bavette
Meng alle marinade-ingrediënten in een kom. Leg de bavette in een afsluitbare zak of schaal, giet de marinade erover en laat minstens 2 uur (liefst een nachtje) marineren in de koelkast.

2. Maak de chimichurri
Meng alle ingrediënten in een kommetje. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra limoensap. Laat minstens 30 minuten staan voor het serveren – dan komen de smaken mooi samen.

3. Grill de steak
Haal de bavette een halfuur voor bereiding uit de koelkast. Dep droog met keukenpapier. Grill op een hete barbecue of grillpan ongeveer 3–4 minuten per kant voor medium-rare, afhankelijk van de dikte. Laat daarna 5–10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

4. Snijden & serveren
Snijd de bavette dwars op de draad in dunne plakjes. Serveer met een royale lepel chimichurri en eventueel wat geroosterde groenten of knapperig brood.


✨ Tip

Bavette is bij uitstek geschikt voor shared dining of als centerpiece tijdens een barbecue. Ook heerlijk in wraps, op een salade of als luxe broodje met wat rucola en chimichurri.

Bavette gerecht

Bavette gerecht

 
0