Ingrediënten
-
1 kg Bavette eventueel in kleinere stukken (of meer naar gelang het gezelschap)
-
3 theelepels grof zeezout (bij voorkeur kosher zout)
-
240 ml kokosmelk
-
1 stengel citroengras, gekneusd en grof gehakt
-
1 stuk gember van 7–8 cm, geschild en fijngehakt (ongeveer 3 eetlepels)
-
2 teentjes knoflook, geplet en grof gehakt & 1 teentje in plakjes geroosterd in wat olie
-
1 theelepel bruine suiker
-
1 eetlepel vissaus
-
Chili crisp of gedroogde chilivlokken, om erbij te serveren (optioneel)
-
Grof zeezout (zoals fleur de sel), om bij het serveren over te strooien
Bereidingswijze
-
Kruid het vlees aan alle kanten met het zout en leg het in een ovenschaal.
-
Maak de marinade: Mix de kokosmelk, het citroengras, de gember, knoflook, suiker en vissaus in een blender of keukenmachine tot een zo glad mogelijke massa. Door de vezels van het citroengras wordt het nooit helemaal glad – dat is prima. Giet de marinade over het vlees, draai het om zodat alles bedekt is, en laat minimaal 30 minuten tot maximaal 1 uur marineren.
-
Verwarm de grill op hoge temperatuur. Grill de stukken vlees, draai halverwege om, tot ze goed geschroeid zijn – ongeveer 4 minuten per kant. Laat het vlees daarna 10 minuten rusten voor je het in dunne plakken snijdt, tegen de draad in.
-
Serveer het vlees op een schaal en besprenkel licht met chili crisp, wat grof zeezout en de geroosterde plakjes knoflook.