Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Hamburger

De geschiedenis van de Hamburger

Hamburg is één van de eerste plaatsen waar het platte en rauw gegeten rundvlees populair werd. Echter vonden ze in het Duitse Hamburg dat die rauwe ‘tartaar’ nóg veel lekkerder werd door het licht te bakken. En die ‘Hamburger Steak’ veranderde al gauw in ‘de hamburger’.

Amerikanen worden ook vaak gezien als de uitvinders van de hamburger maar in de 18e eeuw werd rundvlees van Duitse koeien uit Hamburg gehakt en gecombineerd met knoflook, uien, zout en peper en zo tot een soort pasteitje gevormd. Het broodje kwam pas veel later en hoe dat zo ontstaan is daar zijn de meningen nog over verdeeld. De Amerikanen eten maar liefst drie hamburgers per week.

 

Internationale Hamburger Dag

Op 28 mei is het International Hamburger Day, een dag die in het teken staat van een van de meest populaire gemaksgerechten ter wereld: De hamburger. De hamburger is een van onze meest verkochte producten. Het is makkelijk klaar te maken, lekker en echt bijna iedereen kan een hamburger op zijn tijd waarderen.

En daarom vieren wij bij Nice to Meat Internationale Hamburger Dag. Een week lang zijn al onze hamburgers mooi geprijsd met 15 % korting!

We hebben burgers in alle soorten en maten. De mooie Creekstone Black Angus burger, maar ook van eigen bodem die van Piet van den Berg. Voor een dagje vegan hebben we de burgers van Sparc. En geloof ons, die zijn ook goed van smaak! Aan jou de keus.

 

 

 

Wat maakt een hamburger een goede hamburger

RECEPT

Het mooie van een hamburger is dat je hem helemaal naar je eigen hand kunt maken. Een frisse toon met ijsbergsla of coleslaw is essentieel. De meeste burgers krijgen ook een plak tomaat en een plak kaas. Cheddar kaas is een goede! Verder ga je lekker los met zuur zoals zilveruitjes en plakje augurk. Gefrituurde uitjes doen het ook goed voor de knapperige bite. Wij ‘sausen’ graag af met mosterd en ketchup. Maar maak ook vooral een eigen saus met mayo, yoghurt en bijvoorbeeld wat worcestersaus en geprakte ansjovis.

Maar laat je ook inspireren door het videorecept van Maurice. Hij gebruikt geen hamburgersaus maar beenmerg! Dat is lekker!  Voor de smashburger kun de Wagyu burger gebruiken. Succes!

Bekijk de video’s met Maurice voor inspiratie. 

Eenvoudig zelf platte hamburgers maken!

 

Kwalitatief vlees vormt een goede basis voor de lekkerste smashburgers. Wil je hamburgervlees kopen zodat je jouw eigen smashburger kunt maken? Dan ben je bij Nice to Meat You aan het juiste adres. Ons diepe assortiment aan hoogwaardig hamburgervlees en gehakt, biedt opties die aansluiten op jouw behoeften. Heb je inmiddels trek gekregen in zo een overheerlijke smashburger? Dan kun je eenvoudig vlees bestellen via onze website! Wanneer je het vlees besteld hebt, dan wordt jouw bestelling de volgende werkdag klaargemaakt en geleverd.

0