🥩 Altijd de beste kwaliteit vlees
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Brisket uit de oven. gerecht

Dit makkelijke recept is altijd goed. Genoeg voor een groot gezin of vriendengroep. Maak ‘m ook en geniet van de geuren tijdens het bakken én de smaak als die op tafel staat.

Brisket uit de oven (simpele versie)

Ingrediënten:

  • 1,3 – 1.7 kg brisket
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijn (optioneel)
  • 250 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels appelazijn (of witte wijnazijn)
  • Aluminiumfolie

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de brisket:
    • Verwarm je oven voor op 150°C.
    • Dep de brisket droog met keukenpapier en snijd eventueel wat vet weg, maar laat een dunne vetlaag zitten (dit zorgt voor extra smaak).
    • Meng in een kommetje de paprikapoeder, zout, peper en komijn. Wrijf de brisket goed in met deze kruidenmix.
  2. Bakken van de brisket:
    • Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
    • Bak de brisket aan beide kanten 4-5 minuten totdat het mooi bruin is. Dit geeft extra smaak.
  3. Oven:
    • Leg de gesneden ui en geplette knoflook in de braadpan.
    • Voeg de runderbouillon en appelazijn toe.
    • Dek de braadpan goed af met aluminiumfolie (of een deksel als je een deksel hebt).
    • Zet de pan in de oven en laat de brisket 3 tot 4 uur langzaam garen. Het vlees moet zacht en uit elkaar vallend zijn.
  4. Afwerking:
    • Haal de brisket uit de oven en laat het 10-15 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Dit helpt de sappen te behouden.
    • Snijd het vlees tegen de draad in voor de beste textuur.
  • Serveer de brisket met de ui en knoflook uit de pan en wat van de jus. Je kunt het ook combineren met geroosterde groenten, aardappelpuree, of een frisse salade.

Dit recept is super simpel, maar het resultaat is echt smaakvol! Veel plezier met koken!

 
0