Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Smashed Burger

Wat zijn smashburgers?

Als je een hamburgerliefhebber bent, ben je vast wel bekend met smashburgers. Maar wat maakt deze burger nou zo speciaal en een hype? Een smashed burger is een hamburger waarbij het vlees tijdens het bakken, wordt platgedrukt. Je begint namelijk met een grove gehaktbal van los vlees, waarna je tijdens het bakken de bal zo plat mogelijk drukt. Dit resulteert in een dunne burger met een knapperige korst, terwijl de binnenkant sappig en mals blijft. De smashed burgers smaken niet alleen erg lekker, maar zien er ook nog eens super aantrekkelijk uit. Niet voor niets wordt de bruger vaak gefotografeerd en gedeeld op social media. Dit maakt dat iedereen een smashed burger wil proberen!

 

Waar komt de smashed burger vandaan?

De precieze datum van het ontstaan van de platte hamburger, zoalsd de smashed burger ook wel genoemd wordt, is moelijk te achterhalen. Dit komt omdat het concept van het platdrukken van burgers al erg lang bestaat in ‘hamburgerwereld’, maar er is nooit een naam gegeven aan dit concept. De term ‘smashburger’ is in 2007 ontstaan, toen Tom Ryan en Nick Schaden de keten Smashburger opgericht heeft. Sindsdien heeft de smashed hamburger een enorme groei in populariteit gekend en dat is niet voor niets: door het ‘smashen’ van de burger, ontstaat er een groter oppervlak wat in contact komt met de grill of pan. Hierdoor ontstaat het maillard reactie, waarbij het vlees karamelliseert en er een sappige burger met een krokante korst ontstaat.

 

Smash burger maken

 

Uiteraard gunnen wij iedereen het genot van een smaakvolle smashed burger en daarom leggen we je uit hoe je zelf een smashburger kunt maken! Om te beginnen heb je een bal gehakt van ongeveer 100 gram nodig. Deze leg je vervolgens op een hete grill of in een hete pan (zorg er dus voor dat deze al opgewarmd is!) en druk je direct plat met een spatel. Hierdoor wordt het vlees gelijkmatig gebakken en ontstaat er een heerlijke korst. Tijdens het omdraaien hoef je de burger niet nogmaals plat te drukken, zodat het sap in het vlees behouden blijft. Wanneer het vlees gebakken is, leg je de burger op een hamburgerbroodje en kun je deze verder beleggen met jouw favoriete ingrediënten. De klassieke smashburger wordt belegd met kaas, hamburgersaus, ijsbergsla, ui en augurk. Het is echter aan jou om de burger te beleggen zoals jij die het lekkerst vindt. Kies bijvoorbeeld voor plakjes tomaat, komkommer, bacon en jouw favoriete sausje.

Extra bijkomend voordeel: doordat het vlees platgedrukt wordt, is het binnen no-time klaar!

 

Bekijk de video’s met Maurice voor inspiratie. 

Eenvoudig zelf platte hamburgers maken!

 

Kwalitatief vlees vormt een goede basis voor de lekkerste smashburgers. Wil je hamburgervlees kopen zodat je jouw eigen smashburger kunt maken? Dan ben je bij Nice to Meat You aan het juiste adres. Ons diepe assortiment aan hoogwaardig hamburgervlees en gehakt, biedt opties die aansluiten op jouw behoeften. Heb je inmiddels trek gekregen in zo een overheerlijke smashburger? Dan kun je eenvoudig vlees bestellen via onze website! Wanneer je het vlees besteld hebt, dan wordt jouw bestelling de volgende werkdag klaargemaakt en geleverd.

0