Smash burger maken
Uiteraard gunnen wij iedereen het genot van een smaakvolle smashed burger en daarom leggen we je uit hoe je zelf een smashburger kunt maken! Om te beginnen heb je een bal gehakt van ongeveer 100 gram nodig. Deze leg je vervolgens op een hete grill of in een hete pan (zorg er dus voor dat deze al opgewarmd is!) en druk je direct plat met een spatel. Hierdoor wordt het vlees gelijkmatig gebakken en ontstaat er een heerlijke korst. Tijdens het omdraaien hoef je de burger niet nogmaals plat te drukken, zodat het sap in het vlees behouden blijft. Wanneer het vlees gebakken is, leg je de burger op een hamburgerbroodje en kun je deze verder beleggen met jouw favoriete ingrediënten. De klassieke smashburger wordt belegd met kaas, hamburgersaus, ijsbergsla, ui en augurk. Het is echter aan jou om de burger te beleggen zoals jij die het lekkerst vindt. Kies bijvoorbeeld voor plakjes tomaat, komkommer, bacon en jouw favoriete sausje.
Extra bijkomend voordeel: doordat het vlees platgedrukt wordt, is het binnen no-time klaar!
Bekijk de video’s met Maurice voor inspiratie.