2 teentjes knoflook, grof gehakt
1 bruine ui, grof gehakt
60 ml (¼ kopje) tomatensaus (bijv. Heinz)
2 el tomatenpuree
60 ml (¼ kopje) honing
1 el Dijonmosterd
1 el paprikapoeder (gerookt mag ook ā extra lekker!)
1 el gemalen komijn
2 el rijstolie (of zonnebloemolie)
650 gram spareribs
250 ml (1 kopje) water
š” Bevat mosterd (voor allergie-info)
Doe knoflook, ui, tomatensaus, tomatenpuree, honing, mosterd, paprika, komijn en olie in een blender of keukenmachine. Mix tot een dikke, grove marinade.
Kruid eventueel extra met zout & peper.
Leg de spareribs in een grote schaal en overgiet met de marinade. Zorg dat alles goed bedekt is.
Dek af en laatĀ minimaal 1 uur marineren in de koelkastĀ (langer = beter; een nacht is top).
Verwarm je oven voor opĀ 180ā200°C.
Leg een vel aluminiumfolie en bakpapier op een ovenplaat.
Leg de gemarineerde spareribs erop, giet de rest van de marinade en het water erbij.
Dek licht af met folie (tegen uitdrogen) en bak de ribs ongeveerĀ 1 uur, draai ze halverwege om. Ze moeten zacht en bijna uit elkaar vallen.
Zet de grill aan opĀ middelhoog vuur.
Leg de ribs op een rooster boven een schone bakplaat.
Grill zeĀ 3 minuten per kant, tot de marinade kleverig is en de buitenkant mooi donker en gekaramelliseerd. Let op dat ze niet verbranden ā honing verbrandt snel.
MaĆÆskolven van de grill
Frisse (rode) koolsalade met yoghurtdressing
Knapperige frietjes of gepofte aardappel
Koud biertje of ijsthee erbij? Helemaal af š
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een eenmalige korting van 15% op je 1e bestelling