Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Grasgevoerd rundvlees, voor een gezond eiwitrijk dieet

Grasgevoerd, een wereld van verschil

Het grasgevoerde Nice to Meat rundvlees komt van het Weiderund. Gras- of graangevoerd (Grass fed of Corn Fed) vlees is een wereld van verschil. Grasgevoerd is een puurder en gezonder product omdat het minder verzadigde vetten bevat. Grasgevoerd vlees wordt daarom steeds populairder, zeker onder sporters. Het vlees heeft in potentie meer nutriënten waardoor het voedzamer is en bijdraagt aan de gezondheid. Daarnaast hebben grasetende koeien een prominente rol in de ecologische cyclus van bijvoorbeeld weidelanden.

Op deze manier ben je zeker van een goede levering waardoor het vlees nog minstens een jaar meegaat als je het bij ontvangst in de vriezer legt. Daarnaast betaal je minimaal voor transport, omdat de bezorging rechtstreeks naar jou toe gaat.

Gezond, duurzamer en lekker!

 

Voordelen

  1. Gezondheidsvoordelen: Grasgevoerd vlees bevat meer omega-3 vetzuren, linolzuur en antioxidanten zoals vitamine- E.
  2. Smaak: Je proeft het verschillen smaak. Grasgevoerd heeft een rijkere meer complexe smaak.
  3. Milieu: Grasgevoerd vlees heeft een kleinere footprint.
  4. Welzijn: Dieren die op gras mogen leven genieten meer natuurlijke omstandigheden en hebben meer leefruimte.

 

“Grasgevoerde veeteelt kent ook uitdagingen, zoals de beschikbaarheid van grasland. Daarom kan het vlees duurder zijn. Ons vlees komt uit verschillende landen in Europa. Altijd van boerenbedrijven die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan.”

 

Smaak

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een eiwitrijk dieet. Vlees bevat van nature veel eiwitten. Grasgevoerd vlees is mager door minder verzadigde vetten. Sporters kiezen daarom vaak voor gras gevoerd vlees.

Gelukkig merken we de laatste tijd dat er steeds meer weerstand komt, mede uit oogpunt van dierenwelzijn. Stallen worden groter, leefomstandigheden voor dieren zijn beter – zo ook hun voeding, beweging en frisse lucht – en er is een verbod op groeihormonen en antibiotica.

Dit alles geeft de consument de mogelijkheid te kiezen voor goedkope kiloknallers of voor kwalitatiever, en dus wat duurder vlees.

Een koe heeft 4 magen om gras te verteren. Als een koe alleen grassen eet bevat het vlees meer onverzadigde vetten en heeft een hoger Omega 3 gehalte  en  Omega 6 vetzuren.  Ze worden niet door het menselijk lichaam aangemaakt dus is het noodzakelijk dat je dit binnenkrijgt door voeding. Tevens bevat grasgevoerd vlees meer vitamine A wat weer goed is voor je haar, nagels, bloedvaten, nieren, hart etcetera. Ook bevat grasgevoerd vlees meer vitamine E wat beschermt je bloedvaten, weefsels en organen. Diëtisten, sporters en mensen die gezond willen leven kiezen daarom vaker voor grasgevoerd vlees.

0