Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Nederlandse horecaslager wint elf ‘Oscars voor biefstuk’

 

Almere, 29 september 2023 – De Nederlandse horecaslagerij en vleesimporteur Nice to Meat is donderdag tijdens de internationale World Steak Challenge – de ‘Oscars voor steaks’ – overladen met prijzen. Een tachtigkoppige vakjury van slagers en chefs bekroonde de inzendingen van Nice to Meat met maar liefst acht gouden medailles, twee zilveren medailles en een bronzen medaille. Uit de winnaars van de gouden medailles wordt medio november de beste steak ter wereld verkozen.

 

Nice to Meat, al ruim een eeuw leverancier voor restaurants, kreeg vijf gouden medailles en een zilveren medaille voor de biefstukken van de Australische producent Stone Axe. Daarnaast won Nice to Meat een gouden medaille met een steak van de Amerikaanse producent Creekstone. De Gunma Wagyu A4 van de in Almere gevestigde horecaslager kreeg van de internationale vakjury een gouden medaille in de categorie voor uiterst exclusieve steaks van Japanse wagyu-runderen. Naast de eigen inzendingen viel ook het Zwitserse LUMA-beef in de prijzen, eveneens in het assortiment van Nice to Meat. De met behulp van schimmel gerijpte biefstukken kregen een gouden en zilveren medaille.

 

Hart en ziel “Een prijzenregen als deze is een van de mooiste complimenten die we konden krijgen”, aldus Nice to Meat-directeur Mikel Pouw. “De prijzen onderstrepen onze filosofie over vlees, namelijk dat alles draait om de kwaliteit en de zorgvuldige selectie ervan en niet om de kwantiteit.”

 

Hoewel het voor de Nederlandse ondernemer de eerste keer is dat hij met zijn bedrijf met zo veel prestigieuze prijzen tegelijk wordt overladen, komen de ‘biefstuk-Oscars’ toch niet volledig als een verrassing. “We werken er al jaren met hart en ziel aan om het beste en lekkerste vlees ter wereld op de borden van Nederlandse liefhebbers te brengen. Het motiveert wel ontzettend om ons harde werk hiermee beloond te zien. We hadden wel verwacht dat we in de prijzen zouden vallen maar niet dat we zó veel awards in ontvangst mochten nemen.”

 

Het Almeerse bedrijf dingt met zijn acht goudenmedaille-winnende biefstukken mee voor de prijs World’s Best Steak. Die wordt op 13 november uitgeroepen in Londen. Ook daarbij wordt de winnaar gekozen door een internationale vakjury.

 

0