Rijpen
Een Duke of Berkshire Rack wordt gedurende achttien dagen ge-aged in de moederkast, waarin de juiste bacteriën aanwezig zijn. Je kunt het een beetje vergelijken met het rijpen van kazen. Maar wat je nog niet wist, is dat er in deze moederkast een verrukkelijke wind waait…
Na het rijpen wordt The Duke of Berkshire Rack ontdaan van z’n zwarte buitenkant en vervolgens in een natuurlijke verhouding geportioneerd. Dat betekent dat elke rack perfect in balans is qua vlees-vetgehalte.
Vervolgens worden de porties gevacumeerd en ingevroren met een speciale Japanse vriestechniek, die we ook hanteren voor de fantastische Japanse Wagyu.
Je steak is als een cadeautje
Vlees perfect bereiden en serveren is in mijn ogen net zoiets als een cadeautje. Dat krijg je immers ook het liefst als het met zorg is uitgekozen en mooi verpakt. Ditzelfde geldt voor zo’n machtige The Duke of Berkshire-steak.
Laat dus het vlees in alle rust ontdooien en op kamertemperatuur komen. Kruid het met wat grof zeezout en witte peper uit de molen. Verhit een bakpan op het fornuis en bak de steaks in wat olie rondom rosé, tot 68°C kerntemperatuur.
Boterzacht en prachtig van smaak
Voeg er een lik boter bij en wat gekneusde knoflook, tijm, laurier, verse gember en sjalot en bedruip de steaks daarmee tijdens het braden. Laat het vlees 5 minuutjes rusten, zodat alle sappen in het vlees blijven.
Snijd vervolgens de steaks in dunne plakjes waarin het vet goed verdeeld is en strooi er nog wat zeezout schilfers over. Voilà, uw hoogstpersoonlijke The Duke of Berkshire: supermals, boterzacht en prachtig van smaak!